(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Plněné zelí po maďarsku
Potřebné ingredience
1/2kg mletého masa,hlávku zelí,1/2 kg kyselého zelí,rajský protlak,tak 10dkg rýže,oravskou slaninu,cibuli,sůl,pepř,vegetu,zelenou papriku,kečup
Postup přípravy
Maso umeleme i se zelenou paprikou,ne kapii!Přidáme propranou rýži,sůl ,pepř,vegetu,nebojte se přidat hodně,protože vše se rozloží a aby se nestalo,že to budete mít málo ochucené.Cibuli osmažíme s oravskou slaninkou a přidáme do mleté směsi.Dochutíme kečupem,asi tak deci.
Celou hlávku zelí si uvaříme ve slané vodě,pak se lépe loupe na listy.Zelné listy plníme masovou směsí a pokládáme do předem připraveného hrnce,kde jsme si na dno naskládali polovinu kys.zelí.Až všechny závitky naskládáme,zasypeme zbytkem kys.zelí a navrch dáme rajský protlak,zalijeme vodou,jenom tak do třičtvrtiny a dáme vařit,vaří se asi tak necelou hodinku,vůbec se nemíchá a je to super dobrota.Jí se s chlebem a v lednici vydrží i týden.Čím déle,tím je to samozřejmě lepší.
Celou hlávku zelí si uvaříme ve slané vodě,pak se lépe loupe na listy.Zelné listy plníme masovou směsí a pokládáme do předem připraveného hrnce,kde jsme si na dno naskládali polovinu kys.zelí.Až všechny závitky naskládáme,zasypeme zbytkem kys.zelí a navrch dáme rajský protlak,zalijeme vodou,jenom tak do třičtvrtiny a dáme vařit,vaří se asi tak necelou hodinku,vůbec se nemíchá a je to super dobrota.Jí se s chlebem a v lednici vydrží i týden.Čím déle,tím je to samozřejmě lepší.
....uvařené zelíčko
....takhle vypadá masenko,tohle jsem měla vytažené z mražáku,mělo by být trochu ...jak to nazvat?....mlazglavější??
naskládat
naplnit
....stačí přiklopit a o víc se nestarat
...dílo je hotovo,je to jednoduché a fakt dobré
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
blazken
(upraveno)
17. 6. 2012, 17:29
dělala jsem váš recept a je to výborné. Recept jsem dala i sestře a také si to nemůže vynachválit-jednoduché a skvělé moc jsme si pochutnali
melony
(upraveno)
12. 7. 2012, 18:22
@blazken
moc děkuji za slova chvály...
verenka2
(upraveno)
14. 5. 2008, 23:00
Chtěla bych na víkend uvařit váše zelíčko.Jen se chci zeptat,to kyselé zelí je ze sklenice?Mirka
melony
(upraveno)
20. 5. 2008, 12:21
@verenka2
ne není,je to zelí s pytlíku,je totiž kyselejší.
honeyed
(upraveno)
17. 2. 2008, 9:18
Tak jsem uvařila pro manžela do práce a pro mě a syna k obědu a je to jen příště zkusím do masa přidat ještě drcená rajčata.
melony
(upraveno)
21. 2. 2008, 19:35
@honeyed
Určitě to může být moc dobré,když tam patří kečup,tak ty rajčata to můžou jenom vylepšit